POLÍTICA
Política 09/05/2012

Les diputacions de Girona i Lleida suspenen en transparència en un estudi elaborat a nivell estatal

Les dues corporacions només aconsegueixen una puntuació de 4 sobre 100 en l'apartat economicofinancer

Acn
1 min

Girona p { margin-bottom: 0.21cm; } Les diputacions de Girona i Lleida han suspès estrepitosament en transparència, segons posa en relleu un estudi elaborat a nivell estatal. L'informe batejat amb el títol 'Índex de transparència a les diputacions provincials (Indip)', comunicat aquest dimecres, ha analitzat cinc àrees de les 45 diputacions que hi ha arreu de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les diputacions de Girona i Lleida han obtingut puntuacions globals de 31,3 i 32,5 sobre un màxim de 100. Per contra, a l'altre costat de la balança s'hi troben les dues diputacions catalanes restants, Barcelona i Tarragona, que aproven amb escreix, amb 86,3 i 92,5 punts, respectivament.

L'estudi, elaborat per l'entitat sense ànim de lucre Transparència Internacional Espanya (TI-Espanya), s'ha portat a terme a partir de 80 indicadors, agrupats en cinc àrees: informació sobre la diputació, relacions amb els ciutadans, transparència economicofinancera, transparència en la contractació de serveis i transparència en matèria de serveis i suport a municipis.

Girona ha sigut la diputació amb més mala nota, i ha aprovat només un dels cinc àmbits analitzats, en aquest cas el capítol referent a la informació sobre la diputació. En segon lloc, Lleida es troba lleugerament per sobre de la diputació de Girona i la seva àrea més mal valorada és, com en el cas de la gironina, la transparència economicofinancera.

stats