Política 05/07/2011

Governar en minoria no és "un càstig" sinó la via perquè els plens deixin de ser "un simple tràmit", segons Puigdemont

El nou alcalde de Girona presenta com a prioritat millorar el transport i els espais públics

Redacció
2 min
Carles Puigdemont, que dissabte es convertirà en alcalde de Girona, serà un dels nous barons de CiU al territori després del 22-M.

BarcelonaEn una entrevista a RAC1, Carles Puigdemont, el nou alcalde de Girona, ha revelat quines seran les seves principals actuacions al capdavant del consistori de la ciutat, que canvia de color polític per primer cop, després de 32 anys de govern del PSC. Puigdemont ha posat èmfasi en els transports ferroviaris i la connexió amb altres municipis gironins, alhora que ha remarcat la importància de millorar diversos serveis públics de la ciutat i alguns dels seus indrets més emblemàtics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Governar en minoria: "No ho veig com un càstig. Haurem d'assajar acords. És una dificultat afegida, perquè cada ple no serà un tràmit, com fins ara".

Transports: "Estic content amb la Girocleta, però encara està a les beceroles del seu potencial i hauria de connectar amb Salt amb un carril bici. Sobren hores d'utilització dels cotxes, sobretot a l'hora de trobar aparcament. Segurament no hi haurà mes zona blava però estarà gestionada diferent. Ésa probable que hi hagi barris amb zona verda. Necessitem una via desdoblada gratuïta per accedir a la ciutat. El tren és molt deficient per les freqüències i el compliment dels horaris. La connexió de Blanes amb Girona es pot fer directament, això permetria unes Rodalies de Girona".

Regidoria de l'AVE: "L'anomenaren Regidoria del Projecte Ferroviari. D'entrada, el TGV ha d'arribar a finals de l'any que ve, però som prudents perquè ja hi ha hagut incompliments previs per part del govern espanyol. Les línies de Renfe encara no estaran soterrades. Sóc favorable a una estació del TGV a l'aeroport de Girona, ja que seria molt bo per a la ciutat".

Aeroport de Girona: "No pot estar sotmès al dictat monocultiu d'una companyia aèria, Ryanair, però sense aquesta té molt poques alternatives". Cal captar l'interès per la ciutat a l'aeroport, per tant, hi ha d'haver molta més informació visible de la ciutat, també als orígens dels vols. L'ajuntament hi ha de tenir més responsabilitat".

Parc de la Devesa: "Ha estat massa anys deixat de la mà de Déu, mal il·luminat, mal senyalitzat i amb inseguretat. Això no pot continuar més".

Riu Onyar: "Està malament pel que fa al seu aspecte. N'hem millorat la salubritat, però demana més acció. L'ACA i l'Ajuntament se n'han de fer càrrec conjuntament".

Fira de Girona: "Ha de créixer si volem que sigui un motor econòmic de la ciutat".

Hospital Josep Trueta: "Li cal un manteniment millor fins que no hi hagi un nou hospital".

Immigració: "Serà fàcil coordinar la política d'immigració amb Salt ara que també hi ha alcalde de CiU, però ho hem de fer també amb altres municipis. Als barris de Vilaroja i Font de la Pólvora hi haurem de fer accions més properes perquè els problemes que hi hem detectat deixin de créixer".

Wifi: "És bo que n'hi hagi a tota la ciutat per atraure la inversió".

Temporada Alta i Temps de Flors: "Hem estat molt injustos amb el patrimoni cultural d'aquest país".

stats