Política 11/01/2016

Carles Puigdemont formalitza la renúncia a l'alcaldia de Girona per assumir la presidència del país

El president electe de la Generalitat prendrà possessió del nou càrrec previsiblement aquest mateix dimarts per accelerar la formació del nou Govern. Es declara "lleial" al seu predecessor, Artur Mas

Ara
1 min
Carles Puigdemont, a l'entrada del ple er renunciar a l'alcaldia de Girona / DAVID BORRAT

GironaEl president electe de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha formalitzat aquest dilluns al matí la renúncia a l'alcaldia de Girona per assumir la presidència del país. Durant el ple municipal de renúncia, Puigdemont s'ha declarat "lleial" al seu predecessor, Artur Mas, i ha argumentat que davant el "sacrifici" de Mas, no podia rebutjar l'oferiment, perquè hauria estat, diu, "covard i poc lleial" també al projecte independentista: "Quan Mas pren la decisió dolorosa, difícil i injusta de fer un pas al costat, quan fa un sacrifici d'aquesta magnitud pensant en l'interès general, per no ser un problema per al somni i anhel de gran part de la població del país, no podia rebutjar la proposta de substituir-lo i mantenir-me a la zona de confort, perquè hauria estat covard i poc lleial".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont, que previsiblement prendrà possessió de la presidència de la Generalitat aquest mateix dimarts, ha assegurat durant el ple municipal que els quatre anys i mig que ha estat alcalde de Girona "han estat un aprenentatge fonamental que ha estat determinant per acceptar la presidència de la Generalitat. "Si no hagués estat alcalde de Girona, en cap cas se m'hauria ocorregut acceptar aquesta responsabilitat", ha afirmat.

El president electe ha insistit que "assumir la presidència de la Generalitat no formava part de cap de les maneres de cap dels meus escenaris de futur", per bé que en una decisió ràpida, després d'una conversa, ha dit, de tres quarts d'hora amb Mas, va optar per fer un pas endavant.

stats