Política 30/06/2014

Glòria Plana deixa el PSC i surt del procés de primàries a la ciutat de Girona

Ignasi Thió, que va disputar a Juli Fernández la primera secretaria dels socialistes gironins el 2012, també deixa la militància

Acn
2 min

GironaGlòria Plana ha decidit estripar el carnet del PSC després de 14 anys. El passat 9 de juny i sota el paraigua del corrent crític Avancem, Plana va anunciar que es presentava a les primàries per escollir alcaldable a Girona. El fet que el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, hagi deixat el partit i que l'assemblea celebrada aquest cap de setmana hagi apostat per aliar-se amb NeCat, han fet que Plana també abandoni el PSC i la cursa per les primàries. També ha anunciat que plega Ignasi Thió, que va disputar a Juli Fernàndez la primera secretaria del partit en el congrés del 2012. Per tant, el PSC es queda només amb la candidatura de Sílvia Paneque de cara a les primàries que es fan aquest dissabte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Plana, que actualment és regidora a Girona, havia fet el pas endavant aixoplugada pel corrent crític Avancem. Els esdeveniments dels darrers dies, però, han precipitat que ara decideixi deixar el PSC i no optar a ser-ne l'alcaldable. "Fent el pas de deixar el partit conseqüentment no em queda altra que deixar de procés de primàries", ha reconegut Plana.La dirigent ha destacat la seva voluntat d'intentar influir per canviar el PSC "des de dins, de manera honesta i lleial". Ara, però, considera que és el moment d'abandonar el partit, tot i que no ha aclarit quin paper jugarà de cara a les eleccions municipals del 2015. "De moment comunico que deixo el partit i també les primàries, el futur ja es veurà", ha declarat.

D'altra banda, Plana ha volgut destacar la "valentia i la vàlua" de Sílvia Paneque, que és ara l'única candidata del PSC a l'alcaldia de Girona. "Crec que tant la Sílvia com jo hem fet bona feina per possibilitar que per primera vegada es fessin unes primàries obertes per escollir candidat", ha manifestat.

Ignasi Thió també plega

Glòria Plana no fa el pas sola, ja que també ha decidit abandonar el PSC Ignasi Thió, que va ser regidor a Girona i que va disputar la primera secretaria dels socialistes gironins a Juli Fernández el passat congrés, fet a Lloret el 2012. Thió era, juntament amb Plana, la cara més visible del moviment Avancem a Girona.

Es mantenen les votacions de dissabte

Fonts del PSC han assegurat que dissabte es mantenen les votacions tot i que només hi hagi una candidatura. Segons defensa el partit, el procés de primàries estava pensat per escollir candidats i cal ara que Sílvia Paneque sigui ratificada no només pels militants sinó també per la ciutadania de Girona. Per això, dissabte hi haurà nou taules repartides per la ciutat on els ciutadans podran expressar si donen suport o no a la candidatura de Paneque.

stats