Política 23/07/2012

Felipe González: "Merkel té raó, estem pagant deu anys d'errors en la política econòmica"

L'expresident del govern espanyol acusa el PP de voler carregar-se les autonomies per tornar a "l'estructura de cacics del segle XIX"

Ara
1 min

BarcelonaL'expresident socialista del govern espanyol Felipe González diu en una entrevista a 'El País' que "Merkel afirma que estem pagant 10 anys d'errors en una política econòmica basada en una immensa bombolla immobiliària. I ara que mai li donem la raó, cal dir que sí, que té raó". González situa l'origen de la bombolla el 1998, amb les polítiques d'"Aznar, Rato i Rajoy", però explica que el govern Zapatero no només no ho va corregir sinó que va "llençar més gasolina al foc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el rescat bacari afirma que la situació espanyola és "pitjor que qualsevol" perquè "amb només 30.000 milions de crèdit la intervenció és total". I fa el següent pronòstic sobre les polítiques d'austeritat de Rajoy: "A final d'any, amb una vigilància trimestral, ens diran que no és suficient i que cal fer més". De manera que "la màquina de destrucció de l'aparell productiu que han posat en marxa no té sortida".

L'exdirigent socialista també acusa Montoro de creure que la Constitució l'autoritza a envair les competències de les autonomies i denuncia que "estem veient la destrossa contínua de la credibilitat, del prestigi i la rellevància de les comunitats autònomes i l'enfortiment de les diputacions provincials, com si volguessin tornar a l'estructura de cacics del segle XIX".

Finalment, González conclou que Rajoy "té l'obligació de convocar un gran acord nacional per sortir de la crisi i actuar a Europa".

stats