Política 18/11/2011

González Pons assegura que l'Estat no ha estat intervingut "perquè diumenge hi ha eleccions"

El candidat del PP per València afirma que Europa sap que aquest diumenge "hi haurà un canvi" i que, per això, no ens han rescatat després de l'augment de la prima de risc de dijous al matí

Acn
2 min
Els candidats a les eleccions pel 20-N per València

BurjassotEl cap de llista del PP al Congrés dels Diputats, per València, i vicesecretari de comunicació del partit, Esteban González Pons ha assegurat aquest dijous durant el debat electoral a Ràdiotelevisió Valenciana (RTVV) que l'Estat no ha estat intervingut "perquè diumenge hi ha eleccions i els països europeus saben que hi haurà un canvi". L'augment de la prima de risc, que aquest dijous al matí s'ha situat en xifres de rescat econòmic, ha centrat l'atenció de gran part de l'àrea dedicada a l'economia en el debat televisiu entre els candidats per València del PP, PSPV-PSOE, Esquerra Unida i Compromís-Equo. González Pons ha remarcat que aquest 20-N "decidim si el PSOE continua governant o no" i ha recordat les elevades xifres de la prima de risc, aquest dijous situada prop dels 500 punts, amb risc d'intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat popular ha promès que el PP no farà pagar l'IVA a les 'pimes' fins que no l'ingressin i que permetrà que els autònoms es puguin deduir la part que els deu l'administració, que farà que els bancs tornin a donar crèdits i assignarà una deducció de 3.000 euros per cada treballador nou que es contracti.

En polítiques socials, el popular ha assegurat que si no hi ha cotitzacions que sostinguin el sistema de benestar aquest no es podrà mantenir. Pons ha enviat un missatge assegurant que els que tenen por al PP no han de pensar "aneu amb compte que ve el PP" sinó "aneu amb compte, que el PSOE va passar per aquí".

El candidat del PP ha reivindicat les polítiques "dels que ho varem fer bé entre 1996 i 2004" i ha demanat responsabilitat "perquè ens trobem en un moment només comparable a la transició", ha dit. "Un país unit, aquesta és la vertadera 'spanish revolution'", ha conclòs.

Duel de "retalladors"

El candidat d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Ricardo Sixto, ha responsabilitzat el govern espanyol de la situació econòmica "perquè no ha estat capaç de punxar la bombolla immobiliària" i també al PP perquè "ha creat les bases d'aquest model productiu". Sixto ha dit que la solució ha de venir "per una forta intervenció de l'Estat" a més de "dedicar els diners de la gent que més té a la gent que menys té".

El candidat d'EUPV ha defensat una banca pública perquè "la banca privada només està preocupada per capitalitzar-se" i ha assegurat estar presenciant "un duel de 'retalladors'", entre PSPV-PSOE i PP.

stats