Política 22/03/2017

El conservador González Rivas i Encarna Roca, nous president i vicepresidenta del TC

El ple del Tribunal els tria per 8 vots a favor i 4 en contra

D.s.u.
1 min
Imatge exterior del Tribunal Constitucional / EFE

MadridEl ple del Tribunal Constitucional ha escollit aquest dimecres, per 8 vots a favor i 4 en contra, el conservador Juan José González Rivas president de l'organisme i la magistrada catalana Encarna Roca vicepresidenta, tal com va avançar ahir l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

González Rivas s'ha imposat així al primer candidat que va posar sobre la taula el PP en el seu pacte amb el PSOE per presidir l'organisme, Andrés Ollero, i que va ser vetat pels socialistes per la seva proximitat orgànica amb el partit conservador. Ollero havia estat diputat del PP i fins i tot portaveu en diverses comissions parlamentàries.

La votació ha dividit el ple, a diferència de la tria del fins ara president, Francisco Pérez de los Cobos, el 2013, que va ser per unanimitat. Roca, per la seva banda, era considerada originalment membre de la minoria progressista, però s'ha anat alineant amb les tesis de la majoria conservadora en les últimes votacions.

Juan José González Rivas, membre del Tribunal Constitucional (TC) escollit pel Congrés (conservador). Continua

Juan José González Rivas. Escollit pel Congrés el 2012 (conservador)

Aquest magistrat del Suprem va encapçalar el sector oposat a l'assignatura d'educació per a la ciutadania. González Rivas (Àvila, 1951) va defensar l'objecció de consciència contra l'assignatura. És el pla B del PP, que pretenia fer president Andrés Ollero, exdiputat popular al Congrés.

Encarnació Roca, membre del Tribunal Constitucional (TC) escollida pel Congrés (progressista). Continua

Encarnació Roca. Escollida pel Congrés el 2012 (progressista)

stats