Política 11/07/2017

Gordó defensa Baiget en el seu debut a la sala de premsa del Parlament: "Puigdemont no la va encertar"

El diputat no adscrit celebra l’aprovació de la renda garantida de ciutadania però reclama que només la cobrin les persones amb residència "legal" a Catalunya

Aleix Moldes
2 min
El diputat no adscrit, Germà Gordó, a la sala de premsa del Parlament

BarcelonaL’únic diputat no adscrit del Parlament, l’exconseller i exdiputat de JxSí Germà Gordó, ha debutat aquest dimarts a la sala de premsa del Parlament per valorar "de forma positiva" els 18 mesos de feina de l’executiu. "El Govern ha treballat molt bé", ha remarcat referint-se tant al Procés com al dia a dia, tot i que ha lamentat que en algunes ocasions hagi deixat les decisions "en mans de l’esquerra més extrema". Un altre error, segons ha opinat, ha estat el cessament del ja exconseller d’Empresa, Jordi Baiget. "Crec que ha estat un molt bon conseller. És una persona de seny, treballadora i equilibrada que bàsicament l'encerta en les seves decisions. I crec que el president Puigdemont no la va encertar amb el seu cessament", ha opinat en resposta als periodistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al referèndum previst per a l’1 d’octubre, Gordó ha anunciat que la plataforma que ell encapçala, Nova Convergència, farà campanya activa pel ‘sí’, malgrat que ha reclamat que "la porta del diàleg amb l’Estat" es mantingui oberta fins a l’últim segon. En tot cas, ell serà "el diputat número 72" a favor de l'1-O en les votacions parlamentàries, segons ha explicat.

Gordó també ha volgut marcar perfil propi davant d’un dels debats més rellevants des que va començar la legislatura, el de la renda garantida de ciutadania, que aquest dimecres quedarà aprovada al ple del Parlament. El diputat no adscrit s’ha mostrat conscienciat davant la importància de lluitar contra la pobresa i ha afirmat que descarta votar en contra de la iniciativa perquè "estaria fora de lloc". En tot cas, aquest dimecres prendrà la paraula a l’hemicicle del Parlament per defensar tres canvis en la llei. En primer lloc, està en contra que els sensepapers tinguin accés a aquests recursos: "Tothom ha de ser ben tractat quan arribi a Catalunya, però la renda garantida ha de correspondre als residents legals".

En segon lloc, critica que un beneficiari de la renda garantida pugui arribar a cobrar més que el salari mínim interprofessional. "Això desincentiva el mercat de treball", ha remarcat, i ha apuntat que no estaria en contra que, en paral·lel, es decidís apujar també el salari mínim (la Generalitat no té actualment competències en aquest sentit).

L’últim dels plantejaments sobre la renda garantida té a veure amb la fiscalitat. Mentre partits com el PSC i CSQP defensen un increment dels impostos a les classes altes, Gordó s’ha mostrat radicalment en contra d’aquesta opció. De fet, ja ha anunciat que la interpel·lació a la qual tindrà dret en el proper període de sessions la destinarà, precisament, a demanar al conseller d’Economia, Oriol Junqueras, que no afegeixi més pressió fiscal als catalans.

Gordó, imputat pel TSJC en el cas del presumpte finançament irregular de CDC, s’ha estrenat aquest dimarts a la sala de premsa del Parlament i ha explicat que, a partir d’ara, s’afegirà a la roda que cada setmana fan els portaveus dels grups parlamentaris.

stats