Política 01/03/2015

Gordó veu que Duran "enriqueix" el procés sobiranista

El conseller de Justícia de la Generalitat i membre de CDC assegura: "La meva opinió és que l'evolució de les coses farà possible que tinguem unes eleccions on CDC i UDC anem juntes"

Europa Press
2 min
Germà Gordó

BarcelonaEl conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó (CDC), considera que el líder d'UDC, Josep Antoni Duran, "enriqueix" el procés sobiranista i creu que els dos partits que conformen CiU acabaran concorrent units a les eleccions catalanes del 27 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La meva opinió és que l'evolució de les coses farà possible que tinguem unes eleccions on CDC i UDC anem juntes", ha considerat Gordó en una entrevista d'Europa Press, en la qual ha insistit que els posicionaments com el del capdavanter líder democristià el que fan és "enriquir" el procés sobiranista.

El conseller creu que, a dia d'avui, estan "en un procés d'enriquir el full de ruta i el que acabarà sent la fulla electoral" i que allò que finalment decideixin els militants de CDC i d'UDC de forma majoritària s'acabarà imposant.

També veu ja superada la polèmica recent al Congrés dels Diputats pel vot diferenciat quant al pacte d'estat de PP i PSOE contra el jihadisme, i que Gordó atribueix a un "error d'interpretació" del que havien de votar.

"Jo crec que acabarem confluint. És la meva opinió a partir del que conec de CDC i el que conec d'UDC", ha augurat el conseller, que ha insistit que encara no hi ha una opinió consensuada sobre el full de ruta, encara que recorda que Convergència vol que el concepte d'independència figuri al programa electoral.

Majoria absoluta

En preguntar-li quin resultat seria necessari per dur a terme la independència, Gordó ha valorat que "per poder dir que ha guanyat un programa independentista es precisa la majoria absoluta del Parlament".

"Si el conjunt de partits que posen com a primer objectiu la independència sumen 68 diputats –majoria absoluta–, en democràcia es diu que això ha guanyat", ha afegit el conseller, que ha assegurat que és possible que la independència sigui el primer objectiu de CDC però que no tenen tancat el full de ruta.

"Les societats són plurals, els partits són plurals, una federació de dos partits encara és més plural", ha reflexionat Gordó, que ha demanat deixar a UDC engegar amb absoluta llibertat i independència la seva deliberació sobre el procés sobiranista.

stats