Política 17/06/2017

Gordó anuncia que Nova Convergència no es constituirà com a partit

Serà una associació que vol captar independents i militants del PDECat. Gordó fa una crida perquè cap afiliat abandoni els seus càrrecs institucionals

Aleix Moldes
2 min
Gordó anuncia que Nova Convergència no es constituirà com a partit

BarcelonaNova Convergència (NC) no es constituirà com a nou partit polític. Així ho han decidit aquest dissabte els membres del consell nacional de la formació, que aposten per constituir-se en una associació "política i sobiranista de centre", en la qual cabran sobiranistes no independentistes. Entre les primeres decisions, els militants han criticat el Govern pel cessament de Teresa Pitarch com a presidenta de l'Institut Català de les Dones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fet que no aspirin, almenys de moment, a crear un nou partit polític obre la porta als militants del PDECat que no vulguin deixar de ser-ho. Gordó ha subratllat que no demanen a ningú que es doni de baixa del Partit Demòcrata, malgrat que ha reconegut que les baixes han sigut "importants", com la de Carme Borbonès, expresidenta de Càritas Catalunya, que ha estripat el carnet del PDECat aquesta mateixa setmana.

El consell nacional de Nova Convergència s'ha reunit aquest dissabte per primera vegada. Segons l'associació, en la reunió, al centre d'estudis Stucom de Barcelona, hi han participat una vuitantena dels 150 membres del consell nacional de forma presencial i una cinquantena més ho han fet de forma telemàtica. A més de decidir que es registraran com a associació, han aprofitat l'acte per fer un escrit de rebuig a la recent destitució de Teresa Pitarch com a presidenta de l'Institut Català de les Dones. "Rebutgem aquest cessament perquè és absolutament incomprensible", ha explicat Gordó, que ha recordat que al Govern hi ha molt càrrecs que ocupen independents. Tot i no fomentar-ho, NC també se solidaritza amb tothom que abandoni el PDECat.

Nova Convergència participarà "de forma clara i diàfana" en el referèndum de l'1 d'octubre per defensar el dret a decidir dels catalans. Gordó ha afegit que a la seva associació hi caben tant els independentistes com els sobiranistes no independentistes, qüestió que, segons ell, no es compleix al PDECat.

El següent pas d'aquesta associació en què caben "socialcristians, socialdemòcrates, liberals i democristians" serà registrar la marca. Tenen, però, un problema. La direcció del PDECat ja va registrar el nom de Nova Convergència com a partit polític com una de les opcions abans d'escollir el nom definitiu del partit. Una acció "lletja" segons fonts de NC, que remarquen que en cap cas se'ls va advertir d'això, tot i que feia mesos que actuaven com un corrent intern de CDC.

Per la seva banda, Gordó intentarà ser influent al Parlament amb les qüestions ideològiques que defensa el partit. Per exemple, la defensa de les famílies nombroses. Aquesta mateixa setmana, Gordó ja va donar suport a una moció del PP que parlava d'aquest tema. JxSí, en canvi, se'n va desmarcar. "No entenem com al ple del Parlament ERC i el PDECat no van donar suport a la protecció de les famílies nombroses", ha lamentat.

stats