CONSELL EXECUTIU
Política 17/04/2012

El Govern xifra en 1.500 milions el cost de les resolucions aprovades per l'oposició en el ple de les retallades

Francesc Homs carrega contra el PP per "donar lliçons a tort i a dret de com actuar amb austeritat" i votin després resolucions que suposen despesa

O. March / S. González
2 min

BarcelonaEl Govern de la Generalitat ha volgut demostrar que una part les resolucions que van prosperar en el ple extraordinari de les retallades gràcies als vots de l'oposició suposen més despesa en un moment de crisi. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha xifrat en 1.477 milions d'euros el cost que suposaria executar aquestes decisions. "El que es va decidir és al revés del que indica el sentit comú", ha etzibat Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu ha indicat que aquesta despesa triplica el pressupost del departament d'Empresa i Ocupació i ha titllat "d'actituds irresponsables" l'actuació dels diferents grups de l'oposició que en van donar suport. Les resolucions contemplaven inversions en centres sanitaris i centres d'ensenyament, entre altres.

L'executiu català ha carregat especialment contra el PP. "Crida l'atenció que un grup com el PP que tantes lliçons dóna a tort i a dret de com s'ha d'actuar amb austeritat, votin amb tanta lleugeresa resolucions com aquestes", ha etzibat Homs. El portaveu ha afegit que la situació actual de l'estat espanyol precisament és "conseqüència de prendre decisions d'aquestes característiques".

Frenar la dinàmica de prometre "coses que no es poden fer"

“Si el Parlament aprova gastar uns diners que no tenim, el Govern ha de ser responsable i dir que no es pot complir”, ha explicat Homs. El portaveu ha subratllat que fins ara tots els partits, inclòs CiU, ha participat d'una dinàmica en què es “comprometien a coses que no es podien fer”, una tendència que cal frenar. “Reconeixem que hem participat d'això en altres moments. La gent reclama que es deixi de fer”, ha conclòs el portaveu, que ha fet una crida a dir “les coses pel seu nom”.

Tot i això, Homs ha assegurat que el Govern portarà al ple del Parlament, tal i com va exigir l'oposició en bloc, la modificació pressupostària que la Generalitat haurà de fer davant la caiguda d'ingressos.

stats