En breu
Política 01/05/2012

El Govern Balear tanca dos hospitals i el Consell de la Joventut

1 min
El Govern Balear tanca dos hospitals i el Consell de la Joventut

El govern de José Ramón Bauzá va anunciar ahir un pla de retallades per reduir 347,9 milions el dèficit de les Illes Balears. 263,6 milions sortiran de la reducció del pressupost, i la resta d'augmentar els ingressos. Entre les mesures més destacades que es van anunciar hi ha el tancament de l'Hospital General de Palma l'any 2013 i de l'Hospital Joan March de Bunyola enguany mateix. Tots els partits de l'oposició i els sindicats van criticar ahir mateix les mesures i van reclamar que l'executiu les retirés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dels milions que s'han de retallar 106,8 sortiran de la butxaca dels treballadors públics perquè es retallarà el nombre d'interins, se'ls reduiran complements i beneficis laborals i hauran de treballar dues hores i mitja més cada setmana.

Amb tot, Sanitat és la cartera més afectada per la reducció: es retallen 95 milions d'euros. A més de tancar els hospitals i traslladar-ne els pacients a centres concertats es tornarà a obrir l'Hospital Son Dureta, tancat perquè era massa vell, i el nou Hospital Son Espases llogarà espais com ara els quiròfans. En Educació es retiraran tota mena d'ajudes i es tancarà el Consell de la Joventut de les Illes Balears.

Per la seva banda, el govern valencià també va presentar el seu pla de reequilibri, que preveu un estalvi de 2.260 milions, dels quals 1.223 provindran d'ingressos i 1.036 de retallades.

stats