Política 11/07/2017

El Govern insta Colau a aclarir si l'1-O col·laborarà amb el referèndum com va fer Trias

Munté creu que el catàleg d'ofertes que preparen PSC i PSOE arriba tard

Gerard Pruna
1 min
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté

BarcelonaMés pressió sobre els comuns perquè aclareixin el seu posicionament de cara a l'1-O. Aquest dimarts ha sigut la portaveu del Govern, Neus Munté, qui en roda de premsa després del consell executiu ha reclamat "concreció" a l'espai de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Munté ha convidat Catalunya en Comú a analitzar "si és coherent dir 'Mobilitzeu-vos que també hi serem, però allò que decidiu no ho reconeixerem'".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Demanaríem concreció per conèixer si, arribat el moment de la celebració del referèndum, es mantindrà el posicionament demòcrata i valent de Xavier Trias" durant el 9-N, ha continuat Munté, que ha subratllat que la voluntat del Govern segueix sent "sumar el màxim de gent" al voltant de la defensa del referèndum i el dret a votar dels catalans. La consellera ha qüestionat també la "credibilitat" d'un moviment polític que defensa que "les coses poden canviar" però després afirma que "el referèndum no es pot fer".

Les propostes del PSOE van tard

Munté també s'ha referit al fet que PSC i PSOE presentin en els propers dies un document de treball amb iniciatives per "generar un autèntic diàleg" entre el govern espanyol i el català i els grups polítics catalans i de l'Estat, basat en els 46 punts que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer arribar a Mariano Rajoy poc després d'assumir el càrrec. La portaveu del Govern ha opinat que segurament les propostes socialistes "són molt ben intencionades", però arriben tard. "No estem en fase de crear cap grup de treball d'aquestes característiques", ha avisat.

stats