Política 04/11/2014

El Govern manté el procés participatiu del 9-N a pesar de la suspensió del Constitucional

El president de la Generalitat, Artur Mas, convoca el Pacte Nacional pel Dret a Decidir per consensuar els passos previs a la convocatòria de diumenge

Oriol March / Marc Colomer
2 min
La pregunta que planteja el Govern, via d'impugnació per al govern espanyol. XAVIER BERTRAL

El Govern manté el procés participatiu del 9-N a pesar de la suspensió del Tribunal Constitucional (TC). Així ho ha explicat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que ha comparegut després de la reunió del consell executiu, que s'ha allargat fins a les 14.23 h. Homs ha explicat que el president de la Generalitat, Artur Mas, convocarà els propers dies el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, liderat per Joan Rigol, per tal de consensuar els passos previs a la convocatòria d'aquest diumenge. Segons Homs, la intenció no és "traspassar la responsabilitat" al Pacte Nacional. "La responsabilitat és nostra", ha assegurat. No ha concretat, però, quin paper haurà de jugar el Pacte d'ara a diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara més que mai cal fer pinya per defensar tots junts i amb determinació la llibertat d'expressió", s'ha limitat a respondre en ser preguntat sobre l'objectiu de la convocatòria del Pacte Nacional. Preguntat sobre si es manté la campanya i sobre si serà el Govern qui obrirà els punts de votació per votar aquest diumenge, Homs ha fet servir sempre la mateixa fórmula: "El Govern manté el procés participatiu. Tot està en marxa". "A tots els efectes", ha afegit el conseller de la Presidència, "i amb totes les conseqüències".

Ofensiva legal al Suprem

"Tot està a punt per al 9-N", ha reiterat el conseller de la Presidència, que també ha avançat que el Govern presentarà contra l'executiu espanyol una demanda al Tribunal Suprem a través d'un procediment especial per protecció de drets fonamentals en considerar que "atempta contra el dret de la llibertat d'expressió, la llibertat de manifestació i la llibertat ideològica". L'executiu català també presentarà al·legacions al TC per aixecar la suspensió.

"Aquí no hi ha uns funcionaris que fan la feina, són voluntaris", ha indicat Homs. "Aquí ningú ha de patir per res", ha defensat el conseller de la Presidència. El també portaveu ha esquivat aclarir si hi ha hagut discrepàncies en el si del Govern per mantenir el procés participatiu.

“ara més que maical fer pinya per defensar tots junts i amb determinació lallibertat d'expressió”

stats