CONSELL EXECUTIU
Política 20/01/2015

El Govern vol l'acord per al full de ruta "com més aviat millor" i reclama ampliar-lo més enllà de CiU i ERC

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, assegura que l'executiu "ajudarà" en la consecució d'un programa per al 27-S

Joan Serra / Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest dilluns que el Govern desitja tenir el full de ruta cap al 27-S "com més aviat millor", però sense deixar de banda que cal ampliar-lo a més partits. "Des de la perspectiva de l'executiu, l'única observació és dir que [el programa arribi] com més aviat millor, però que es facin les coses amb el màxim de partícips possible", ha assenyalat Homs en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El Govern ajudarà en el que pugui", ha apuntat el conseller de la Presidència just un dia després que ERC exigís tenir el full de ruta preparat per abans de les eleccions municipals del 24 de maig. "L'acord hi ha de ser bastant abans del 27 de setembre, això és evident", ha constatat Homs, que ha volgut insistir que la negociació del programa sobiranista ateny més els partits que no pas l'executiu català.

Pel que fa al paquet legislatiu que cal aprovar al Parlament en referència a la seguretat social catalana o bé l'administració electoral, el conseller ha apuntat que, si no s'arriba –per qüestió dels temps parlamentaris– a aprovar una o unes lleis determinades, "s'aplicarà el sentit comú".

Camí de les eleccions

"Aquests comicis són decisius i molt transcendents", ha assenyalat Homs, preguntat sobre si el 27-S suposarà un mandat definitiu per a la independència. "Tothom les veu decisives, aquestes eleccions", ha indicat, però ha evitat qualsevol divergència amb ERC.

stats