POLÍTICA
Política 29/01/2012

El Govern assegura que li "xoca" la participació dels socialistes a la manifestació contra les retallades

El portaveu Francesc Homs subratlla que precisament el PSC és qui ha deixat la Generalitat "carregada de deutes fins a les celles".

Acn
2 min

Santa Eugènia de BergaLa participació dels socialistes a la manifestació contra les retallades "xoca" al Govern. Així ho ha assenyalat el portaveu del Govern, Francesc Homs, qui ha afegit que "són precisament els socialistes aquells que ens han deixat carregats de deutes fins a les celles". Homs ha culpat el PSC de l'actual política de retallades que està aplicant el Govern. "Estem retallant perquè hem de tornar els deutes del què varen gastar els socialistes", ha afirmat el portaveu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Homs ha avançat que en la reunió de dimarts entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, el pacte fiscal estarà damunt la taula. El portaveu ha fet aquestes declaracions durant la seva participació als Tres Tombs de Santa Eugènia de Berga.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assenyalat que l'Executiu "respecta i escolta" la manifestació d'aquest dissabte a diferents punts de Catalunya contra les retallades que està aplicant el Govern i que van aplegar milers de persones. Tanmateix, però, Homs ha destacat que la participació dels socialistes "ha xocat" al Govern ja que el portaveu considera que és precisament aquest grup qui ha deixat l'administració "carregada de deutes fins a les celles i pagaments pendents per part de l'administració general de l'Estat".

Per Homs, Govern ha d'aplicar una política de retallades "perquè hem de tornar els deutes d'allò que varen gastar els socialistes i d'allò que no ens varen pagar quan ells estaven al govern de l'Estat espanyol".

Reunió Mas Rajoy

El portaveu ha explicat que en la reunió que mantindran aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, "el pacte fiscal estarà damunt la taula". I ha afegit que també hi serà "tot allò que pugui formar part de l'agenda d'aquesta legislatura". Una agenda que Homs ha qualificat d'única "i amb dues cares d'una mateixa moneda. En aquest sentit, qüestions com el pacte fiscal, la reforma laboral o la reactivació de l'economia es tractaran durant la reunió.

Homs ha destacat que "les qüestions que es tractaran formen part d'un tot per al Govern i, tot i que no es resoldrà de cop, seria faltar el sentit comú no posar-ho damunt la taula".

Preservar de les tradicions

Durant la visita del portaveu al Passant dels Tres Tombs a Santa Eugènia de Berga, Homs ha posat de relleu que el Govern vol donar suport a expressions de la cultura catalana que, com els Tonis, mostren les tradicions del país. Unes tradicions que ha qualificat de "molt vives" i que "no només són reivindicacions permanents, quotidianes i naturals del nostre poble, sinó que també són la voluntat d'expressar els valors de constància, perseverança i la il·lusió d'un grup de persones que vol fer coses pel poble i projectar-los cap al futur".

stats