Política 18/08/2015

El Govern demana a la Junta Electoral allargar el termini del vot per correu dels catalans a l'exterior

La consellera Meritxell Borràs argumenta que molts tràmits s'han de fer coincidint amb les vacances i la reducció d'horaris i de personal

Ara
1 min
Els canvis en la normativa van provocar un caos en el vot exterior a les eleccions catalanes del 2012.

BarcelonaEl departament de Governació de la Generalitat ha sol·licitat a la Junta Electoral Central una pròrroga del termini màxim perquè els catalans que viuen a l'estranger puguin sol·licitar el vot per correu a les eleccions del 27-S. Ara per ara, la data límit és el 29 d'agost i la consellera Meritxell Borràs argumenta en una carta que caldria donar més temps perquè els tràmits s'han de fer coincidint amb el període de vacances per a molts electors i en la reducció d'horaris i personal de diversos consolats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern ja va demanar al ministeri d'Exteriors, poc després de signar-se el decret de convocatòria de les eleccions del 27-S, que facilités el vot dels catalans a l'exterior, ja que a les eleccions del 2012 van ser molts els catalans que van denunciar que havien tingut problemes per participar. Tal com va publicar aquest dilluns l'ARA, el vot exterior està escorat cap al sobiranisme.

stats