LES FINANCES CATALANES
Política 18/05/2012

Ortega: "Si l'escenari és molt complicat, la retallada als funcionaris podria allargar-se fins al 2013"

La vicepresidenta del Govern puntualitza que la mesura estarà condicionada a la situació econòmica. Mas-Colell explica que el pla d'ajust sempre s'ha de presentar a tres anys vista

Ara
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat avui que no es descarta que la retallada del 5% dels sous dels funcionaris s'allargui també a l'any que ve, tot i que ha subratllat que la voluntat del Govern és que es tracti d'una mesura "excepcional" i "acotada" a aquest any. Segons declaracions a COMRàdio, l'allargament de la mesura estarà condicionat a la situació econòmica, tot i que el pla d'ajust català defensat ahir en el Consell de Política Fiscal i Financera fixava la tisorada fins al 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si l'escenari és molt complicat, podria allargar-se fins al 2013, no puc assegurar que no passarà", ha afirmat Ortega. De fet, el mateix conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha explicat que si el pla d'ajust que ahir va ser aprovat pel Consell de Política Fiscal i Financera contempla aquesta rebaixa salarial durant els propers tres anys, és perquè aquests plans s'han d'elaborar sempre a un termini de tres anys. "Per no afectar la seva credibilitat es presenten sota la hipòtesi que l'actual situació econòmica no millorarà", ha explicat Mas-Colell.

stats