PACTES POLÍTICS
Política 22/07/2011

El Govern signa amb el PP un acord per impulsar un pla per a l'ocupació

L'executiu català insisteix que "no té un soci preferent". L'acord planteja reformar el servei d'ocupació català i la formació professional

Sara González
1 min

BarcelonaEl Govern d'Artur Mas ha signat aquesta tarda un acord per impulsar un pla català per a l'ocupació. El pacte s'ha tancat just la mateixa setmana que el PP ha facilitat l'aprovació dels pressupostos i la tramitació de les lleis òmnibus. Malgrat tot, el Govern insisteix que no té “un soci preferent” i que seguirà pactant amb tot aquell que “faci un exercici de responsabilitat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les línies d'actuació del pla que desenvoluparan els dos partits en una comissió de treball i que obren a la resta de forces polítiques serà la facilitació de finançament a les empreses i els autònoms, el foment i suport de l'activitat emprenedora, la reforma dels serveis públics d'ocupació i la millora del model de formació professional. “Estem en una nova etapa de relacions i de línies profundes d'acords amb el Govern que no pressuposa un acord pels pressupostos del 2012”, va defensar la líder del PP, Alicia Sánchez-Camacho.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, també ha tret ferro al nou pacte amb els populars argumentant que l'executiu català posa iniciatives sobre la taula i diloga amb tot aquell que s'hi vulgui aproximar. Homs ha assegurat que allò que segur que “acaba passant factura electoral és no fer el que s'ha de fer”, i ha recordat que el tripartit “té els diputats que té malgrat haver-se allunyat del PP”.

Els resultats de la comissió de treball es presentaran durant el mes de setembre i seran incorporades per la via d'esmenes a la tramitació parlamentària dels projectes de llei de simplificació i millora de la regulació, d'agilitat i reestructuració administrativa o com a iniciatives legislatives específiques.

stats