Política 24/04/2012

El Govern fa costat al síndic de greuges i carrega contra Llanos de Luna per prohibir-li l'accés al CIE

El portaveu del Govern, Francesc Homs, diu que visitar el centre està entre les funcions que l'Estatut li preveu. Dimarts passat, la delegada espanyola va vetar l'entrada de Rafel Ribó al centre d'internament d'estrangeria de la Zona Franca

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha expressat aquest dimarts "tot el suport" de la Generalitat al síndic de greuges, Rafel Ribó, i ha carregat contra la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per no permetre-li l'entrada al centre d'internament d'estrangers (CIE) de la Zona Franca la setmana passada, un episodi que ha titllat de "desafortunat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha dit que visitar el centre està entre les funcions que l'Estatut preveu per al síndic de greuges i, per això, ha dit que no entén l'actitud de la delegada espanyola.

El dimarts de la setmana passada Ribó es va trobar amb el veto de Llanos de Luna en arribar al CIE, després d'haver-li comunicat el dia abans que el visitaria. El director del centre i el comissari d'Estrangeria van comunicar-li que tenien ordre de no deixar-lo passar.

En declaracions als mitjans a les portes del CIE, Ribó va explicar que el dia abans havia comunicat a la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i al ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, la seva intenció de visitar les instal·lacions. Segons Ribó, la resposta de Llanos de Luna va ser que "ja hi ha altres organismes que l'han visitat", com el defensor del poble i un jutge, i han fet les "tasques de supervisió".

Com a institució que forma part de la Generalitat, el Govern ha volgut fer costat a Ribó per aquesta actuació "i per altres que pugui emprendre".

stats