POLÍTICA
Política 17/05/2012

El Govern avança que rebrà el vist-i-plau de l'Estat al pla d'ajust

El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, admet un "acord bilateral" amb l'Estat entorn al pla d'estabilitat que aquest dijous se sotmet a valoració del Consell de Política Fiscal i Financera

S.gonzález
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha reconegut que l'executiu espera que aquesta tarda es produeixi la ratificació "de l'acord bilateral" que en els darrers dies s'ha forjat amb l'executiu espanyol. Admetia d'aquesta manera el pacte que ha segellat l'executiu d'Artur Mas amb el de Mariano Rajoy sobre el pla d'estabilitat financera que aquest dijous se sotmet a anàlisi del Consell de Política Fiscal i Financera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ho ha dit en la roda de premsa posterior a la reunió de més de dues hores que han mantingut Mas amb la líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho, per tractar sobre el pacte fiscal. Camacho ha afirmat també en roda de premsa que el Govern "ha fet els deures" amb la presentació del pla d'ajust i ha avançat que li consta que serà "valorat positivament" al CPFF.

Ball de xifres

Camacho ha detallat que, si bé el Govern havia valorat inicialment en 150 milions l'estalvi que es produiria amb els decrets de Sanitat i Educació aprovats pel govern de Mariano Rajoy, finalment aquest estalvi és de prop de 1.000 milions d'euros, 750 en sanitat i poc més de 200 en educació. Segons la presidenta popular, Mas haurà de donar explicacions "d'aquest ball de xifres" al Parlament. En tot cas, els populars celebren que aquesta retallada es faci reduint les empreses públiques i retallant en subvencions.

stats