Política 26/09/2017

El Govern aprova d'urgència que les noves escoles puguin tenir NIF propi

Es vol evitar evitar així la intervenció de les finances per part del ministeri d'Hisenda

Ara
2 min
Dos nens de l’escola Eixample II, que van començar ahir el curs. És una de les noves escoles en barracons.

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts per via d'urgència la programació de l'oferta educativa perquè els nous centres escolars creats i que operaven amb el NIF de la Generalitat puguin disposar d'un de propi per poder evitar la intervenció de les finances per part del ministeri d'Hisenda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el Govern, aquest any l'aprovació d'aquesta programació s'ha avançat per via d'urgència "per poder donar resposta als centres educatius afectats pel bloqueig dels comptes de la Generalitat per part del ministeri d'Hisenda". Això permetrà a aquests centres, que fins ara estaven identificats amb el NIF de la Generalitat, obtenir-ne un de propi "per poder resoldre la situació de bloqueig econòmic".

Anualment es revisa l'oferta de places escolars públiques per adequar-la a les necessitats educatives, d'acord amb la demanda d'escolarització de determinats municipis. Aquest fet comporta la creació d'escoles, instituts, instituts escola, centres d'adults o escoles oficials d'idiomes, així com la supressió de centres educatius.

Els canvis en la programació del nou curs escolar 2017/2018 són la creació, en l'àmbit del Consorci d'Educació de Barcelona, de l'Escola Cartagena, l'Escola Gràcia, l'Escola Anglesola, l'Escola La Flor de Maig, l'Escola Eixample 1, l'Escola Eixample 2, l'Institut Martí Pous, l'Institut Escola Antaviana, l'Institut Escola El Til·ler, l'Institut Escola Trinitat Nova, el Centre de Formació d’Adults Bon Pastor i el Centre de Formació d’Adults Les Corts.

Al Maresme, es preveu la creació de l'Escola de Montgat (Montgat) i l'Institut Les Cinc Sènies (Mataró); al Baix Llobregat, l'Institut Viladecans VI (Viladecans) i l'Institut Escola Gavà Mar (Gavà); a Barcelona Comarques, l'Institut Ca l’Arnús (Badalona); a la Catalunya Central, l'Institut Manresa Sis (Manresa); a Lleida, l'Institut d’Alpicat (Alpicat) i l'Institut Escola Torre Queralt (Lleida); a Tarragona, l'Institut de Miami (Mont-roig del Camp) i l'Institut Escola Mediterrani (Tarragona), i al Vallès Occidental, l'Institut Can Periquet (Palau-solità i Plegamans).

D'altra banda, es preveu també la supressió, dins el Consorci d'Educació de Barcelona, de l'Escola Sant Jordi, l'Escola Sant Josep Oriol i l'Institut Roger de Flor; al Baix Llobregat, la supressió de l'Escola Mare de Déu del Rocío (Sant Vicenç dels Horts); a la Catalunya Central, l'Escola de Masquefa II (Masquefa), i a Girona, de l'Escola Oficial d’Idiomes de Ripoll.

stats