Política 18/01/2011

El Govern aprova la reducció d'un 40% dels càrrecs de confiança

El personal eventual passa de 218 a 130. Es tracta de la tercera fase d'aprimament de la Generalitat, promoguda per Artur Mas

S. González / M.colomer
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat avui la reducció del 40% dels càrrecs eventuals, és a dir, personal de confiança i assessoria. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat que aquests càrrecs passaran dels 218 que hi havia durant el govern del tripartit a 130. Es tracta de la tercera fase d'aprimament de la Generalitat, promoguda per Artur Mas, i que se suma a la reducció de 15 a 12 conselleries i a la reducció dels alts càrrecs, que han passat de 177 a 136.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com ja es va anunciar fa una setmana, avui el Govern també ha aprovat la creació del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari que estarà presidit pel doctor Miquel Vilardell i que comptarà amb 12 membres que no rebran cap tipus de retribució. Homs ha explicat que el consell es crearà amb la voluntat que té el Govern "d'ajudar i deixar-se ajudar".

El Consell Executiu també ha aprovat el decret que concreta la distribució de les competències en matèria de contractació pública per "incrementar el principi de la transparència" en aquest àmbit.

stats