DEBAT TERRITORIAL
Política 09/05/2011

El Govern congela 'in extremis' la Llei de vegueries

L'Executiu aprovarà una modificació de la llei per no haver-la d'aplicar després del 22-M

Redacció
1 min
Una reuniód e l'executiu del Govern

BarcelonaEl Govern preveu aprovar aquest dimarts la modificació de la Llei de vegueries. Si no hi ha cap canvi d'última hora, el Consell Executiu donarà llum verda a la reforma, que evita que s'hagi d'aplicar després del 22-M i es reconverteixin les diputacions provincials en consell de vegueria, tal com preveu la disposició transitòria primera de la normativa aprovada pel tripartit amb el vot en contra de CiU la passada legislatura. El Govern frena l'aplicació immediata de la llei argumentant que com que no s'ha canviat la normativa estatal, l'aplicació de la llei es limitaria a un canvi de nom de les diputacions. La modificació podria arribar al Parlament una setmana després de les municipals, l'1 de juny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El passat 19 d'abril, el portaveu del Govern, Francesc Homs, va anunciar que l'executiu preparava una modificació de la Llei de vegueries per no haver de canviar el nom de les diputacions després del 22-M, com estableix la disposició transitòria primera de la normativa. Aquest apartat de la llei estableix que s'hauran de constituir els consells de vegueria de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona després de les municipals, per seguir amb la constitució de la de Terres de l'Ebre -un cop es modifiquessin lleis estatals com la LOREG (Llei Orgànica de Règim Electoral General)- i Alt Pirineu i Catalunya Central.

Després de l'aprovació del Govern, el projecte podria ser aprovat al Parlament en el ple de l'1 de juny, abans del termini que marcava la llei per constituir els consells de vegueria. Cal recordar que la normativa estableix que els consells es crearan en els trenta dies posteriors a la constitució dels ajuntaments, informa l'ACN.

stats