Política 20/06/2017

El Govern considera "molt poc honesta" la polèmica arran de les paraules de Puigdemont sobre ETA

Munté acusa el ministre de l'Interior de voler distreure l'atenció de la falta de convocatòria de la Junta de Seguretat

Gerard Pruna
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont

BarcelonaEl Govern ha sortit al pas aquest dimarts de la polèmica suscitada per les paraules del president de la Generalitat ahir sobre ETA. En roda de premsa, la consellera de la Presidència i portaveu, Neus Munté, ha qualificat de "molt poc honesta" la tesi d'aquells que interpreten que el president va comparar la celebració del referèndum amb el final del terrorisme, i ha subratllat que el que va fer Puigdemont va ser enaltir els valors de la "persistència" i la "constància".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la presa de possessió ahir de dos nous membres de la comissió jurídica assessora i aprofitant que es commemorava el 30è aniversari de l'atemptat d'ETA a Hipercor, Puigdemont va fer una crida als catalans a persistir per aconseguir "tot el que el poble de Catalunya s'ha proposat", de la mateixa manera que va ser la "persistència" la que va guanyar el combat contra el terrorisme. Munté ha assegurat que aquesta frase no suposa "una vinculació entre un fet tan terrible com el terrorisme i cap altra qüestió d'actualitat".

"S'ha de ser molt poc honest per fer una interpretació tan injusta com falsa de les paraules del president", ha continuat Munté, que ha carregat contra el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, per haver criticat Puigdemont per la comparació. "Qualsevol persona que conegui els principis i els valors d'aquest president sap que estem absolutament al costat de les víctimes del terrorisme", ha remarcat, i ha acusat el ministre de voler distreure l'atenció de la seva negativa a convocar la Junta de Seguretat.

stats