LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 13/05/2011

El Govern contraataca el dia abans de la manifestació per les retallades

Francesc Homs insta els sindicats a mobilitzar-se contra la limitació d'oposicions de docents que imposa el govern espanyol a Catalunya però no a Andalusia. Remarca que l'adversari del manteniment de l'estat del benestar és precisament Madrid perquè vol retallar encara més

Redacció
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha contraatacat un dia abans de la manifestació contra les retallades que promou el Govern i ha demanat el suport de partits i agents socials davant de l'actitud "gasiva" de l'Estat contra Catalunya. En declaracions als periodistes, ha denunciat que el govern espanyol manté un "posicionament polític que no té precedents". "Ens ho regategen tot", s'ha queixat, referint-se als diners que l'Estat deu a Catalunya en matèria de salut, el fons de competitivitat, la impugnació de places de professors i els incidents constants en Rodalies. Per això, Homs ha demanat "el més elemental", el suport polític i social perquè el Govern, "en aquests moments de tensió, es presenti davant de l'opinió pública espanyola i el mateix govern espanyol amb el màxim de suport possible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dia anterior a la manifestació contra les retallades, ha indicat que l'obligació del Govern és "explicar tota la veritat del que està passant" i posar de manifest, per tant, una actitud "gasiva" per part de l'Estat que Catalunya haurà d'afrontar "amb ungles i dents". Ha culpat l'Estat de ser “l'adversari” del manteniment de l'estat del benestar, perquè exigeix que les retallades arribin al 20% i no al 10% previst.

stats