Política 18/07/2017

Turull defensa el nou director dels Mossos de les crítiques de l'oposició: "Té tota la confiança del Govern"

El portaveu treu ferro als comentaris de Pere Soler a Twitter i defensa la seva capacitat de gestió

Gerard Pruna
2 min
Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull i Clara Ponsatí

BarcelonaDefensa tancada del nou director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler. Aquest ha estat el missatge que ha traslladat aquest dimarts el nou conseller la Presidència, Jordi Turull, que s'ha estrenat com a portaveu del Govern defensant Soler de les crítiques de l'oposició. Aquest dimarts al matí PSC, CSQP i PP han qüestionat la figura del nou màxim responsable dels Mossos, i fins i tot els dos últims grups l'han titllat de "xenòfob" per algun dels comentaris que Soler havia fet en el passat al seu compte de Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva primera roda de premsa com a portaveu, Turull ha assegurat que Soler compta amb "tota la confiança del Govern" i ha subratllat que el nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, "té tot el dret a nomenar el seu equip". El portaveu de l'executiu, a més, ha volgut treure ferro als comentaris de Soler a Twitter que han molestat l'oposició, i ha assegurat que és una "persona molt capaç" i que "una persona sap quan porta el barret institucional i quan no".

Davant les crítiques de l'oposició, ha defensat que és "lògic" que el director general de la policia –que ha estat formalment nomenat aquest dimarts– comparteixi el projecte polític del Govern de torn: "Si algú esperava que Forn nomenés un director general simpatitzant del PP o Ciutadans, lamentem defraudar-los", ha apuntat.

El mateix Soler ha agraït la confiança del Govern a través d'una piulada, en què també ha assenyalat l'esperança d'estar "a l'altura". En un dard a l'oposició per les seves crítiques, ha subratllat que també se sent "honorat d'estar al servei" dels que "jutgen sense conèixer".

Resposta al ministre de l'Interior

Turull també ha respost a les paraules del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que aquest dimarts ha avisat que el govern espanyol actuarà si els Mossos incompleixen la llei. En aquest sentit, el portaveu del Govern ha convidat Zoido a preocupar-se de si la policia estatal compleix la llei. "Tinc molts dubtes que tota la policia espanyola actuï segons la llei", ha afirmat Turull, que ha instat el ministre a centrar els seus esforços a comprovar si en el cos policial encara es produeixen episodis de guerra bruta.

stats