Política 16/03/2012

CiU titlla de “desconcertants” les xifres de dèficit que assenyala el PSC

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', el líder parlamentari dels nacionalistes, Oriol Pujol, adverteix que el sistema de càlcul de les balances fiscals utilitzat per l'actual conselleria d'Economia és el mateix que va fer servir l'anterior conseller, Antoni Castells

Ara
2 min

BarcelonaConvergència i Unió considera "desconcertants" les xifres de dèficit que assenyala el PSC i assegura que el sistema de càlcul de les balances fiscals utilitzat per l'actual conselleria d'Economia és el mateix que va fer servir l'anterior conseller, Antoni Castells.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tres dies després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, situés el dèficit fiscal de Catalunya en 16.409 milions d'euros –un 8,4% del PIB–, segons les xifres del període 2006-2009, el PSC va assegura aquest dijous que el departament no va donar en el seu moment totes les dades sobre les balances fiscals i que la xifra podria ser menor. "La xifra del conseller està neutralitzada pels efectes de la crisi, però si no es neutralitzen aquests efectes el dèficit fiscal és tan sols de 791 milions d'euros, un 0,4% del PIB", va explicar la portaveu econòmica dels socialistes, Rocío Martínez-Sampere.

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', el líder parlamentari de CiU, Oriol Pujol, assegura que amb les discrepàncies entre catalans per les balances "algú a Madrid es deu estar fregant les mans i es deuen morir de riure", i titlla la postura del PSC com un "comportament de cavall de Troia". No obstant això, considera que encara hi ha "marge" per continuar treballant amb els socialistes.

Pujol defensa la llei de consultes com un "mecanisme per als ciutadans" per poder exercir el "legítim" dret a decidir, i assegura que està "completament" d'acord amb portades com les del diari 'Abc' d'ahir i 'El Punt Avui' d'aquest divendres, que assenyalen que Catalunya té un problema d'encaix amb l'Estat. "Espanya ha respost sempre amb negatives a les nostres pretensions", subratlla Pujol, que també adverteix d'un problema intern: "Amb més petició d'autogovern, ens hem convertit més dependents econòmicament". I avisa: "Sense diners no hi ha autogovern".

stats