Política 05/05/2012

El Govern mira "amb distància" la rebaixa de la qualificació d'Standard & Poor's

La vicepresidenta Ortega assegura que la Generalitat diposita la confiança en els inversors més que en aquest tipus d'agències

Acn
2 min

AlpicatLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat que la Generalitat "es mira amb certa distància aquelles agències de qualificació que el dia abans de que esclatés la bombolla financera deien que tot estava bé". És la primera reacció del Govern a la rebaixa del deute de la qualificació del deute català quatre graons per part de l'agència Standard & Poor's. Ortega assegura que la confiança la donen els inversors catalans que han demanat Govern que augmenti els bons de la Generalitat. A banda, Ortega també ha criticat la voluntat recentralitzadora del govern espanyol i ha dit que, si tira endavant la fusió de municipis sense seguir el model català, la Generalitat "es defensarà".La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, assegura que la Generalitat es defensarà davant una possible vulneració de les competències en l'àmbit local si el Govern espanyol acaba tirant endavant la fusió de municipis. Ortega dius que el Govern té por de la voluntat recentralitzadora de l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Ortega cal apostar per la mancomuniació de serveis, l'agrupació voluntària de municipis i la racionalització de l'administració local, però sempre des del punt de vista català. La Generalitat "vol defesar l'autogovern i per això veu aquest procés amb certa angúnia", ha dit. Ortega ha recordat que Catalunya treballa en el projecte de Llei de governs locals "que ha de marcar quina administracio ha de fer què, coneixent el marc comepetencial i com es poden desenvolupar les competències".

Trobada Mas-Rajoy

Sobre la reunió que ha trascendit entre el president català, Artur Mas, i l'espanyol, Mariano Rajoy, Ortega ha dit que fins dimarts el president no n'explicarà més detalls, a la reunió de Govern. En tot cas però, Ortega ha avisat que Catalunya ja està treballant per assolir "els nivells de dèficit que marca la Unió Europea" i "no està disposada a fer els deures pels altres". Segons Ortega "li correspon a l'estat fer uns pressupostos que no donin l'esquena a Catalunya".

Visita a la fira Ecojardí

Ortega ha visitat aquest dissabte el municipi d'Alpicat (Segrià) on ha inaugurat la remodelació del carrer Lleida -finançat pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya- i ha visitat la 17a. Fira EcoJardí, dedicada al sector de la jardineria. Segons Ortega, el certamen "és un referent a la comarca i a Catalunya, "pels valors de sostenibilitat que transmet i perquè uneix el medi ambient i el comerç". La vicepresidenta ha assegurat que "aquesta fira és més que mai una necessitat per poder reactivar econòmicament el país".

stats