Política 13/12/2016

El Govern en ple donarà suport a Forcadell abans de la seva declaració al TSJC

Munté afirma que la presidenta del Parlament rebrà el suport del president i del vicepresident de la Generalitat

Gerard Pruna
1 min
Reunió del Govern aquest dimarts

BarcelonaEl Govern en ple donarà divendres suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, abans que declari al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha explicat aquest dimarts que "pràcticament tots els consellers" –amb excepció d'aquells que tinguin compromisos ineludibles– acompanyaran la presidenta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha explicat, a més, que Forcadell també rebrà el suport del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del vicepresident, Oriol Junqueras, tot i que ha apuntat que encara s'ha de concretar com serà aquesta presència, si al Parlament o davant del TSJC.

La consellera ha reiterat el suport de l'executiu català a la presidenta del Parlament, i ha criticat que hagi de declarar davant d'un tribunal per haver permès que els diputats de la cambra catalana celebressin un debat sobre les conclusions del procés constituent.

L'ANC, Òmnium i l'AMI han convocat per a divendres una concentració de càrrecs electes i alcaldes a les portes del Parlament per acompanyar Forcadell des del Parc de la Ciutadella fins al passeig d'Arc de Triomf de Barcelona, on està situat el TSJC. A més a més, el dia abans, dijous 15, al vespre, fonts de les entitats expliquen que es preveuen múltiples concentracions a les places dels ajuntaments, on es llegirà un manifest unitari en contra de la judicialització de la política.

stats