Política 28/07/2016

El Govern engega el procés de participació per treballar les lleis que regiran el futur del món local

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, assegura que la prioritat de l'executiu és escoltar les aportacions del municipalisme, amb qui s'ha reunit aquest dijous al Parlament

Oriol March
1 min
Reunió del consell institucional del procés de debat sobre els governs locals

BarcelonaEl Govern ha reunit aquest dijous el consell institucional del procés de debat del qual n'han de sortir els futures lleis que regiran el món local. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident Oriol Junqueras s'han citat al Parlament amb una representació àmplia del municipalisme -els presidents de les quatre diputacions catalanes i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre d'altres- per tal d'engegar el procés de participació dirigit al món local.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La prioritat és escoltar les aportacions del municipalisme", ha indicat a la sortida de la trobada la consellera de Governació, Meritxell Borràs. L'executiu, en aquest sentit, ha decidit "invertir les coses i que sigui el món local qui directament faci les seves aportacions", perquè són els alcaldes i els regidors els que "trepitgen la realitat".

Es tracta d'un nou intent del Govern per tal de regular el món local, una tasca que ja va intentar Joana Ortega quan era consellera de Governació i vicepresidenta en la primera legislatura d'Artur Mas com a president. La dinàmica, fins ara, passava per la presentació de textos per part del Govern, "un sistema que ha fracassat".

stats