Política 11/04/2017

El Govern estudia la creació d'una borsa d'aturats que assumeixi tasques el dia del referèndum

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat a RAC1 que seran els polítics qui assumiran les responsabilitats de la consulta, no els funcionaris

Ara
2 min
Marta Rovira (JxSí) i Mireia Boya (CUP), aquesta tarda la Parlament

BarcelonaEl Govern de la Generalitat sospesa la creació d'una borsa d'aturats que assumeixi tasques durant la jornada del referèndum. Tal com ha explicat la secretària general d'ERC a RAC1, Marta Rovira, es tractaria d'aplicar una fórmula que ja s'ha utilitzat en diferents ajuntaments, com el de Mataró o l'Hospitalet de Llobregat, en què els aturats s'inscriuen "voluntàriament" en una borsa per a la convocatòria d'eleccions. L'ARA ja va avançar que el Govern es plantejava limitar el rol dels funcionaris durant la jornada de participació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde de l'Hospitalet, Francesc Belver, les tasques es limiten a "representar l'Ajuntament al col·legi electoral". "Comuniquen la constitució de la mesa i si hi ha alguna incidència, la participació, els resultats finals o qualsevol incidència al col·legi, ja sigui a l’administració convocant o a la junta electoral", ha detallat.

La portaveu del grup parlamentari de JxSí ha subratllat, però, que aquesta és "només una" de les idees que s'estan estudiant.

Una vegada més, Rovira ha destacat que seran els polítics qui assumiran les responsabilitats del referèndum: "No haurien de ser perseguits, els funcionaris. No té cap sentit".

Crítiques de l'oposició

PP, PSC i C's han criticat la proposta que avança l'ARA perquè creuen que el Govern no toca de peus a terra. El portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, ha qualificat de "frivolitat enorme" la iniciativa, perquè considera que no es poden barrejar "situacions personals amb el procés".

La portaveu dels socialistes a la cambra, Eva Granados, ha demanat a l'executiu català que deixi de fer "concursos d'idees" perquè el Consell de Garanties Estatutàries ja va dir que el referèndum era "il·legal" i que, per tant, no es podia fer. El portaveu de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, s'ha refermat en aquesta idea i ha demanat al Govern que parli "dels problemes dels catalans".

stats