Política 01/07/2016

El Govern estudia querellar-se contra De Alfonso

El conseller de Justícia, Carles Mundó, creu que l'exdirector de l'Oficina Antifrau podria haver malgastat diners públics en els viatges a Madrid per veure's amb el ministre de l'Interior

Ara
1 min
Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Díaz

BarcelonaEl conseller de Justícia, Carles Mundó, ha reconegut que el Govern estudia querellar-se contra l'exdirector de l'Oficina Antifrau (OAC), Daniel De Alfonso, si es demostra que va pagar amb diners públics els viatges a Madrid per veure's amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernandez Díaz. En una entrevista a Rac-1, Mundó ha assegurat que aquests recursos de la Generalitat "no s'haurien d'haver gastat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esquerra Republicana ha presentat ja una querella contra De Alfonso. El conseller de Justícia creu que el contingut de les converses entre l'exdirector de l'OAC i el ministre Jorge Fernández Díaz també justifica la querella. "Potser no som conscients de la gravetat dels fets. Les converses són extremadament greus, perquè mostren una vocació d'atacar els rivals polítics valent-se de les clavegueres de l'Estat".

Mundó ha explicat que el Govern té sobre la taula diversos noms per succeir De Alfonso al capdavant de l'OAC. "Ha de ser una persona de consens al Parlament", ha dit el conseller, que assegura que el nomenament es farà el més aviat possible.

stats