COP JUDICIAL A LA LLENGUA
Política 04/09/2011

El Govern promet fermesa en la defensa de la “columna vertebral” del país

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, s'ha mostrat ferma en la protecció del model d'immersió lingüística en l'educació catalana

Acn
1 min

Barcelona"Des del Govern defensarem la nostra llengua, que és la columna vertebral del nostre país", ha assegurat Ortega, que ha recordat que l'executiu català recorrerà la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dóna dos mesos al Govern per incloure el castellà també com a llengua vehicular. La vicepresidenta ha recordat que el model català està "avalat per la Unesco i s'ha seguit com a exemple en altres territoris de la Unió Europea". La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions a Jerusalem, on serà fins dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha recordat -igual que ha fet també aquest dissabte el ministre de Justícia, Francisco Caamaño- que "la sentència prèvia del Tribunal Constitucional en cap cas qüestionava la immersió lingüística" i per això el Govern seguirà treballant perquè la justícia hi doni suport. De fet, és en aquest sentit que l'executiu català ja ha anunciat que recorrerà l'acta del TSJC. Ortega ha defensat el model educatiu català com un "exemple de cohesió i d'integració".

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions poc després de reunir-se amb el patriarca llatí de Jerusalem, Fouad Twal. La trobada s'emmarca en el viatge oficial que la vicepresidenta ha fet amb l'objectiu de participar dilluns vinent en la primera conferència internacional per a la Cooperació Econòmica Regional Economic cooperation as a factor for prosperity and stability.

stats