CONSELL EXECUTIU
Política 25/01/2011

El Govern farà un inventari de les mesures aprovades a Madrid que comporten més despesa per a la Generalitat

Artur Mas i els consellers es reuniran en una sessió extraordinària divendres per analitzar el pla de viabilitat financera de la Generalitat

S. González / R. Tugas
1 min

BarcelonaEl Govern ha anunciat que ha encarregat la realització d'un "estudi exhaustiu i detallat" de tota la normativa vigent aprovada per l'Estat espanyol que comporta més despesa per a la Generalitat de Catalunya. L'executiu ha acordat una reunió extraordinària per divendres per analitzar el pla de viabilitat financera de la Generalitat, que ha d'estar finalitzat a finals de mes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El Govern de l'Estat convida i fa que la Generalitat pagui. Això és una deslleialtat des del punt de vista institucional", ha assegurat el portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha lamentat que, a més, l'executiu central demani a Catalunya "que s'ajusti en termes de dèficit". "És una incongruència que s'ha de tenir inventariada", ha dit Homs.

El pla de viabilitat financera que el Govern analitzarà divendres serà enviat, previsiblement, dilluns de la setmana que ve.

D'altra banda, Homs ha valorat "positivament" les dades sobre dèficit que ha anunciat la ministra d'Economia, Elena Salgado. "Ens obre perspectives o, en tot cas, no ens ho fa més difícil", ha conclòs.

stats