Política 12/09/2017

El Govern replica l'advertiment a Trapero dient que la prioritat és "perseguir terroristes" i no requisar urnes

Turull assegura que té una "confiança total i absoluta" en el major dels Mossos

Laia Vicens
2 min
Turull remarca que l’únic responsable de l’1-O és el Govern

BarcelonaDavant l'advertiment al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, que els Mossos han de requisar "urnes, sobres electorals, manuals d'instruccions per als membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics i qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal" per evitar el referèndum, el Govern de la Generalitat ha assegurat que la màxima prioritat "a l'hora de mobilitzar efectius" de la policia no és requisar urnes sinó "perseguir terroristes i evitar atemptats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha dit el portaveu del Govern, Jordi Turull. "La prioritat absoluta és lluitar contra el terrorisme en un estat d'alerta 4 sobre 5", ha afirmat Turull, que ha apel·lat també a la prioritat dels cossos de seguretat europeus.

A mes, el portaveu ha dit que el Govern té una "confiança total i absoluta" en Trapero i ha dit que desconeix els termes de la reunió del major dels Mossos amb la fiscalia per comunicar-li l'ordre del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, d'intervenir per impedir el referèndum.

"A Barcelona es podrà votar"

Encara sobre el referèndum, Turull ha dit que el 99% dels consistoris catalans estan disposats a "col·laborar" en el referèndum, i així ho han fet saber al Govern. Però fins i tot en aquells ajuntaments que han dit que no cediran locals per a la votació, Turull ha assegurat que es podrà votar. "On no vulgui col·laborar l'Ajuntament, hi haurà la Generalitat", ha afirmat el portaveu.

Aquest podria ser el cas de Barcelona, que està en converses amb la Generalitat per facilitar la votació a la ciutat. "A Barcelona es podrà votar", ha garantit Turull, que no s'ha estat de reclamar a l'alcaldessa, Ada Colau, que col·labori en el referèndum: "Demanem a aquells que exigeixen garanties que posin la part que els toca".

Valoració de la Diada

Turull també ha valorat "positivament" els actes institucionals de la Diada, així com la manifestació independentista convocada per l'ANC i Òmnium. El portaveu del Govern ha agraït als participants el seu civisme. "Ni un paper a terra, ni un vidre trencat", ha afirmat felicitant tots els assistents i organitzadors de la mobilització.

"És increïble per la quantitat i per l'actitud", ha afirmat Turull, que ha ssegurat que pocs moviments polítics i socials a Europa mouen tanta gent, i sempre amb actitud "pacífica".

stats