CONSELL EXECUTIU
Política 05/04/2016

El Govern engega la maquinària per permetre el vot electrònic dels catalans residents a l'estranger

"Hem d'evitar la vergonya del 27-S", assegura la consellera de Governació, Meritxell Borràs, sobre els problemes registrats en matèria de vot exterior

Oriol March
1 min
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl Govern ha acordat aquest dimarts definir les línies d'actuació per implementar el vot electrònic dels catalans residents a l'estranger. "Hem d'evitar la vergonya del 27-S", ha apuntat en roda de premsa la consellera de Governació, Meritxell Borràs, en referència a les traves que van patir els ciutadans que viuen fora del país per participar als últims comicis al Parlament. "D'un vot potencial de 200.000 persones, només van fer-ho 14.000 persones", ha recordat Borràs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En primer lloc, l'executiu durà a terme accions per avaluar el model electrònic més adequat per garantir l'exercici del dret de sufragi a les persones que viuen a l'exterior. "Hem de garantir que el procés sigui segur, secret i transparent", ha reivindicat Borràs. La Generalitat també s'encarregarà de tots els aspectes jurídics, de manera que caldrà un decret de regulacions complementàries "per tal que es prevegi l'opció del vot electrònic amb total seguretat jurídica".

D'altra banda, caldrà determinar els requeriments tecnològics necessaris per implantar el vot electrònic i garantir la integritat, privacitat i la transparència del procés mitjançant la creació d'una plataforma de votació segura. Segons Borràs, la Generalitat s'haurà de posar en contacte amb la Junta Electoral Central i l'Oficina del Cens Electoral.

stats