POLÍTICA
Política 06/05/2012

El Govern avisa el PP que anirà als tribunals per frenar "la descarada ofensiva recentralitzadora"

Francesc Homs avisa que l'executiu català aprovarà dimarts accions "rellevants" tant des de l'òptica política com jurídica per "preservar les competències d'autogovern"

Ara / Acn
2 min

PenellesEl portaveu del Govern, Francesc Homs, no combrega amb la idea d'aquest matí de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, conforme "el govern espanyol està bolcat en Catalunya" i que el que ara cal és "llimar diferències i buscar punts de trobada". Davant la situació de normalitat que intenta vendre l'executiu central, Homs assegura que no pensa quedar-se quiet davant l'ofensiva recentralitzadora "evident" i "descarada" que ha posat en marxa Mariano Rajoy. El portaveu del Govern ha anunciat aquest diumenge que dimarts el consell executiu aprovarà un conjunt de mesures per defensar l'autogovern de l'ofensiva de l'estat espanyol. Segons Homs, les mesures "seran rellevants per preservar les competències d'autogovern de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat que no ha concretat de quines accions parla, sí que ha dit que s'interposaran tots els recursos que facin falta, "utilitzant eines jurídiques i polítiques". Segons el portaveu del Govern, de visita a la Fira del Món Rural de Penelles (Noguera), Catalunya veu la situació amb preocupació i malestar no només per la crisi financera, sinó també per l'afegit del tracte discriminatori que rep per part del govern espanyol.

Per Homs, l'ofensiva recentralitzadora ja comença a superar els límits tolerables per la Generalitat: "Això ja comença a passar de color morat", ha advertit Homs, que ha afegit que no es tracta només de decisions concretes del govern espanyol, sinó també de "la manera de presentar-les ostentosament com a mesures recentralitzadores". El govern espanyol va aprovar divendres la recuperació de competències en matèria de vigilància de rius. Es tracta del primer cop que el govern d'Espanya pren a les autonomies competències que els havia transferit. L'executiu espanyol del PP no amaga que pensa seguir prenent competències autonòmiques que consideri que gestionarà millor el govern espanyol.

stats