Publicitat
Publicitat

SIMPLIFICACIÓ DE L'ADMINISTRACIÓ

El Govern no suprimirà municipis amb la nova llei de governs locals

L'executiu de Rajoy sondeja la proposta d'eliminar els ajuntaments amb menys de 1.000 habitants

La futura llei de governs locals que ha de racionalitzar les administracions no contemplarà la polèmica fusió forçosa de municipis. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es va reunir ahir per primera vegada amb el comitè d'experts que assessorà l'executiu per crear la llei i els va demanar que el model català no es basi en la supressió de municipis. L'objectiu és, segons fonts de Governació, allunyar qualsevol "temptació" del govern espanyol en aquest sentit, ja que una de les idees que sondeja el govern de Mariano Rajoy és proposar eliminar els municipis de menys de 1.000 habitants.

Conscient de la polèmica territorial que pot generar, el Govern no pensa treure del calaix l'informe Roca, l'estudi encarregat l'any 2000 pel president Jordi Pujol que recomanava eliminar tots els municipis amb menys de 250 habitants. Però sí demanarà que la nova llei simplifiqui, garanteixi l'eficiència i posi límits a les competències de cada nivell administratiu. L'objectiu del Govern és aprovar el projecte de llei abans de finals d'any.

Podeu llegir la notícia sencera a l'ARA Premium.

Més continguts de Política

  1. Així es va omplint la Via Lliure de la Meridiana: més de 250.000 inscrits

    Més de 60 trams ja tenen una ocupació alta, però els organitzadors insisteixen que el ritme d'inscripcions és insuficient

  2. Carta de Felipe González als catalans: "La proposta d'aquesta coalició unida pel rebuig a Espanya pot ser el començament de la veritable via morta"

    "Com és possible que es vulgui portar el poble català a l'aïllament, a una espècie d'Albània del segle XXI?", es pregunta l'expresident espanyol en un article a 'El País'