SIMPLIFICACIÓ DE L'ADMINISTRACIÓ
Política 31/03/2012

El Govern no suprimirà municipis amb la nova llei de governs locals

L'executiu de Rajoy sondeja la proposta d'eliminar els ajuntaments amb menys de 1.000 habitants

Sara González
1 min
PRIMERA REUNIÓ DEL COMITÈ D'EXPERTS
 La vicepresidenta, Joana Ortega, es va reunir ahir per primera vegada amb el comitè de 17 experts que assessoraran l'executiu en l'elaboració de la llei de governs locals. Entre els experts hi ha juristes, economistes, arquitectes i geògrafs, que seran els encarregats de dissenyar un nou mapa competencial de Catalunya.

BarcelonaLa futura llei de governs locals que ha de racionalitzar les administracions no contemplarà la polèmica fusió forçosa de municipis. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es va reunir ahir per primera vegada amb el comitè d'experts que assessorà l'executiu per crear la llei i els va demanar que el model català no es basi en la supressió de municipis. L'objectiu és, segons fonts de Governació, allunyar qualsevol "temptació" del govern espanyol en aquest sentit, ja que una de les idees que sondeja el govern de Mariano Rajoy és proposar eliminar els municipis de menys de 1.000 habitants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conscient de la polèmica territorial que pot generar, el Govern no pensa treure del calaix l'informe Roca, l'estudi encarregat l'any 2000 pel president Jordi Pujol que recomanava eliminar tots els municipis amb menys de 250 habitants. Però sí demanarà que la nova llei simplifiqui, garanteixi l'eficiència i posi límits a les competències de cada nivell administratiu. L'objectiu del Govern és aprovar el projecte de llei abans de finals d'any.

Podeu llegir la notícia sencera a l'ARA Premium.

stats