Política 14/03/2012

El Govern admet que està negociant amb Rajoy cobrar a terminis els 759 milions de l'Estatut

L'executiu català confia que el govern espanyol inclourà en els pressupostos generals del 2012 els 219 milions d'euros que corresponen a la liquidació del 2009, tal com va avançar l'ARA

Efe
1 min

BarcelonaEl Govern està negociant amb l'executiu de Mariano Rajoy la possibilitat de cobrar a terminis els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut corresponent a la liquidació del 2008 de les inversions previstes, segons ha confirmat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. L'ARA ja va avançar aquesta notícia el 16 de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a una interpel·lació parlamentària del diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch, Ortega ha subratllat la necessitat que el govern espanyol "procedeixi com més aviat millor" a pagar el deute a la Generalitat, ja que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero no va fer efectiu el pagament el 2011.

El Govern confia que Rajoy inclourà en els pressupostos generals del 2012 els 219 milions d'euros que corresponen a la liquidació del 2009, i admet que els altres 759 milions encara pendents es paguin de manera fraccionada.

"S'ha obert la possibilitat que el pagament dels 759 milions es pugui satisfer mitjançant pagaments parcials", ha explicat Ortega, després que ahir el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja afirmés que el seu desig és que aquesta suma de diners "comenci a arribar el 2012".

stats