Política 28/04/2015

El Govern desplega dos organismes dels articles no impugnats de la llei d'acció exterior

Aprova la signatura d'un acord amb la UNESCO que permetrà cedir un expert de la Generalitat que participarà en programes de la formació

Sara González
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts un decret que permet desplegar dos organismes contemplats en els articles que el govern espanyol no ha impugnat de la llei d'acció exterior. Es tracta de dos òrgans de coordinació, participació i seguiment: el consell d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea i la comissió interdepartamental.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que l'executiu s'ha centrat en trobar una solució a "l'obstacle" que suposa la impugnació per part del govern espanyol i que el decret aprovat és "indispensable" per treure un "bon rendiment" dels òrgans previstos en la llei.

El consell d'acció exterior estarà presidit per Artur Mas i estarà integrat pel conseller de la Presidència; el secretari d'Afers Exteriors; quatre persones amb rang de director general; fins a 30 vocals en representació d'ens locals i organitzacions de la societat civil, a més de dos membres destacats de les comunitats catalanes a l'exterior.

La comissió interdepartamental tindrà per objectiu coordinar les polítiques i actuacions dels departaments del Govern en matèria d'acció exterior i de relacions amb la UE i de fer-ne el seguiment i l'avaluació.

El Govern també ha demanat l'aixecament de la suspensió dels articles impugnats i demana al govern espanyol "respecte" per la norma aprovada pel Parlament de Catalunya.

L'executiu català també ha aprovat la signatura d'un acord amb la UNESCO que permetrà cedir un expert de la Generalitat perquè participi, per primer cop, en diversos programes des de la seu de l'organització, a París.

stats