CONSELL EXECUTIU
Política 08/03/2011

El Govern farà ús de les dades de l'Idescat per reclamar el pacte fiscal

Homs assegura que una bona base estadística serà un gran argument per reivindicar allò que pertoca a Catalunya. El portaveu lamenta que per la indefinició de les dades s'hagin d'assumir més despeses

Sara González
1 min

BarcelonaEl Govern pretén utilitzar les dades estadístiques de la Generalitat per reclamar el pacte fiscal i els diners que a Catalunya li corresponen per part de l'Estat. Segons el portaveu del Govern, Francesc Homs, "una bona base estadística" serà clau per calcular les necessitats de despesa que té Catalunya per totes aquelles normes aprovades per l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha explicat que la indefinició de les dades provoquen desajustos, com ara els 458 milions d'euros de més que ha de pagar la Generalitat perquè el nou model de finançament es va basar en una població ajustada que no es correspon amb els 7,6 milions de targetes sanitàries que hi ha a Catalunya. "Tenim 320.000 persones no reconegudes", ha dit el portaveu, qui ha subratllat que si bé hi havia una sèrie de variables que beneficiaven Catalunya, a la negociació final del finançament en va acabar sortint perjudicada.

"Així es veuran clarament les càrregues econòmiques que representen. Prenen decisions i després ens demanen comptes", ha dit Homs. "Es tracta de posar en valor que l'estadística oficial portada al dia, ja que pot ser un argument poderós per defensar el que li correspon a Catalunya", ha afegit. El portaveu ha subratllat que els números de l'Idescat seran un gran argument, juntament amb els pes jurídic, per reclamar el pacte fiscal.

stats