CONSELL EXECUTIU
Política 08/03/2011

El Govern elaborarà un pla per garantir la "màxima independència energètica"

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat que el nou pla treballarà amb l'horitzó 2020 i buscarà l'eficiència i l'estalvi

Sara González
1 min

BarcelonaEl Govern de la Generalitat elaborarà un nou pla d'energia pel període 2012-2020 per garantir la "màxima independència energètica". El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha anunciat que, malgrat encara estigui vigent el pla 2006-2015, el Govern considera que les "circumstàncies actuals" obliguen a elaborar un nou pla per instaurar les bases d'un nou model en el qual "no es pot obviar" la interconnexió. Homs ha destacat que el Govern té tot un any per endavant per elaborar-lo, un fet que xoca frontalment amb "la improvisació del sistema espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu ha subratllat que els eixos del nou pla passaran per la garantia i la qualitat del subministrament, tenir menys dependència de l'exterior, buscar l'eficiència i l'estalvi i la sostenibilitat del model energètic. En aquest sentit, Homs ha explicat que no es poden obviar les interconnexions, com ara l'elèctrica amb França. El fet que hi hagi un pla vigent és, segons Homs, una garantia per poder treballar exhaustivament les bases del nou pla durant el 2011, un sistema "diferent" de treball que posa en evidència les darreres mesures que ha pres darrerament el govern espanyol en aquest àmbit.

stats