Política 30/08/2016

Munté, sobre la investidura: "Hi ha estupor internacional" davant la "incapacitat" del govern espanyol

El Govern assenyala que Rajoy està "absent" dels principals debats europeus

Núria Orriols
2 min
La portaveu del Govern, Neus Munté, ha descartat el full de ruta proposat pel president valencià de tornar a l'Estatut. / ACN

BarcelonaPrimera reunió del consell executiu després de vacances. Coincidint amb el dia que s'inicia el debat d'investidura a Madrid, aquest dimarts, la portaveu i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha carregat contra la "incapacitat" del govern espanyol i els partits estatals d'arribar a un acord per desencallar la situació política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu del Govern ha assegurat que hi ha "estupor internacional" respecte a la situació política a Espanya i ha criticat que l'executiu de Mariano Rajoy estigui "absent" de tots els debats europeus que s'estan produint. "Fa mesos que està en funcions i no està donant resposta a les inquietuds dels ciutadans", ha assegurat Munté, que ha remarcat que el debat no es pot anomenar d'"investidura" perquè no finalitzarà amb la proclamació d'un president.

En relació amb la reunió que va demanar el líder del PP, Xavier Garcia Albiol, per explicar l'acord entre PP i C's, Munté ha assegurat que li sembla "estrany" que només sigui una de les parts del pacte qui la vulgui explicar: "Sembla una competició". Munté també ha recordat a Albiol que Puigdemont li va demanar a Mariano Rajoy una llista de 46 propostes per millorar la relació institucional entre Catalunya i Espanya i que la Generalitat no ha rebut resposta.

El Govern presenta un requeriment d'incompetència per les revàlides

Sobre l'eventual aplicació del trilingüisme que incorpora l'acord entre Ciutadans i el PP, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha deixat clar que "no tindrà cap efecte" perquè a Catalunya es continuarà aplicant la llei d'Educació i l'Estatut. Així, Ruiz ha instat el PP i C's a "deixar de fer política i ideologia amb la pedagogia" i valorin el model plurilingüe que ja s'aplica a les escoles catalanes des de 2013.

D'altra banda, el Govern ha acordat presentar un requeriment d'incompetència a l'Estat contra el decret que regula les revàlides, és a dir, les proves que la llei Wert va introduir al final de secundària i batxillerat perquè considera que vulnera les competències de la Generalitat. Ruiz ha assegurat que la norma situa la Generalitat com a "executora" d'unes proves que es preparen a escala estatal.

stats