Política 10/03/2016

El Govern i el nou president del TSJC enceten formalment el diàleg institucional

Jesús María Barrientos se cita amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, per abordar qüestions comunes que afecten els dos organismes

Oriol March
1 min
Jesús María Barrientos, nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), amb el seu antecessor, Miguel Ángel Gimeno

BarcelonaEl conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha reunit aquest dijous amb el nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, que va prendre possessió del càrrec el passat 26 de febrer. Segons ha informat aquesta institució a través d'un comunicat, els dos dirigents han intercanviat opinions sobre els temes més comuns que afecten les dues institucions. La Generalitat i Barrientos ja es van posar en contacte abans que el nou president conservador del TSJC assumís el càrrec, i els va traslladar que no tenia ganes de "confrontació política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jané va ser un dels dos consellers, juntament amb Carles Mundó (Justícia), que va acudir a la presa de possessió de Barrientos. El nou president dels jutges catalans va assegurar que calia "allunyar" dels tribunals totes aquelles qüestions referides al "debat social obert a Catalunya", en referència al procés sobiranista. També va reclamar als governants que es trobin "solucions imaginatives" per a l'encaix polític entre l'Estat i la Generalitat.

"Cap llei es pot pretendre democràtica si ignora l'estat de dret", va argumentar Barrientos, que va advertir que una de les seves feines és treballar per "inaplicar qualsevol llei o disposició normativa de rang inferior que desbordi o s'aparti del cos jurídic d'inspiració constitucional". Una manera d'alertar que qualsevol avenç unilateral en el procés –el Parlament començarà aviat les ponències de les tres lleis de desconnexió, amb aprovació prevista per al final de la legislatura– serà observat amb lupa pel TSJC, encarregat de supervisar la causa del 9-N.

stats