Política 12/07/2016

El Govern busca proves per portar el cas Fernández Díaz als tribunals

Neus Munté diu que l'executiu "no es quedarà de braços plegats" davant l'operació de "persecució i desprestigi" del moviment independentista, que ha denominat "operació anti-Catalunya"

Laia Vicens
1 min
La portaveu del Govern, Neus Munté, ha descartat el full de ruta proposat pel president valencià de tornar a l'Estatut. / ACN

BarcelonaEl Govern treballa per aconseguir un "element probatori" que doni recorregut judicial al cas Fernández Díaz, pel qual s'ha constatat que el ministre de l'Interior va conspirar per fabricar casos de corrupció al voltant dels partits independentistes i torpedinar, així, el procés sobiranista. Segons ha explicat la portaveu de l'executiu català, Neus Munté, el Govern "no es quedarà de braços plegats" davant de les mostres que evidencien l'anomenada 'operació Catalunya', que ella ha rebatejat com a 'operació anti-Catalunya'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però per poder denunciar-ho per la via judicial, el Govern necessita més proves, conscients que les gravacions, en teoria preses sense el consentiment de Fernández Díaz i de Daniel de Alfonso, excap de l'Oficina Antifrau, no poden ser utilitzades com una prova judicial. Tot i així, ha assegurat que l'executiu "arribarà fins on pugui" per portar el cas als tribunals, i ho farà, ha dit, "amb molt de rigor".

Munté ha explicat que "ja no sorprèn res" del que pugui sortir en relació a aquest cas, perquè es va demostrant informe rere informe que hi havia una operació "de persecució i desprestigi del moviment independentista" dirigida des del govern espanyol i, en concret, des del ministeri de l'Interior. "No eren simples sospites, ni obsessions, ni visions, sinó que és la trista realitat d'un Estat amb molt baixa qualitat democràtica", ha dit. Ha tornat a demanar la dimissió del ministre de l'Interior, ara en funcions.

stats