Política 20/09/2011

El Govern frena per “prudència” la recuperació de l'impost de patrimoni

El portaveu del Govern, Francesc Homs, argumenta que es tracta d'una "promesa electoral" que serà retirada pel PP si guanya les eleccions

O. March / S. González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que és molt probable que si, tal com apunten les enquestes, el PP guanya les eleccions "desfaci tot allò que aprovi ara el PSOE sobre l'impost del patrimoni". Per aquest motiu, per "prudència", ha afirmat que el Govern no inclourà aquests hipotètics ingressos als pressupostos del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha advertit que la "deslleialtat de l'Estat espanyol és persistent" i es pot comprovar en qüestions com el fons de competitivitat, que no s'ha cobrat malgrat que els socialistes van insistir que la quantia fos inclosa als comptes del 2011. "Si l'haguéssim incorporat ara ens hauríem gastat els diners i tindríem més deute", ha afirmat.

El portaveu ha assegurat que en el cas de l'impost de patrimoni el Govern es troba davant "d'una promesa electoral d'uns contra altres" i si s'acaba consolidant i es clarifica "amb precisió" quants diners recaptarà Catalunya ja seran incorporats al llarg de l'exercici que ve.

stats