Política 24/09/2017

El Govern es queixa a la UE de la "censura" a internet de l'1-O

El secretari de Telecomunicacions del Govern denuncia al comissari europeu "els abusos" de l'Estat

Ara
1 min
El Govern ha rebut ajuda d’un fundador de The Pirate Bay per a la nova web del referèndum.

BarcelonaEl tancament de les diferents pàgines web relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre arriba a Europa. El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha denunciat en una carta al comissari europeu de TIC, Andrus Ansip, "els abusos i la censura de l'Estat en matèria de l'accés a internet". El mateix Puigneró ha penjat la missiva a Twitter.

El tancament d'aquestes pàgines s'ha fet per diferents vies. En el cas de les webs allotjades en dominis catalans, la Guàrdia Civil es va personar a la companyia, per ordre del jutge, per tancar-la. En el cas de les allotjades a l'estranger, s'han fet requeriments a les companyies subministradores del servei perquè en vetessin l'accés. Tot i això, el Govern ha obert vies alternatives, explicades a través del Twitter del president, Carles Puigdemont.

Puigneró demana a la Comissió Europea, com a "principal protector de l'internet obert i lliure", que reprengui l'actitud del govern espanyol. Segons l'executiu, l'Estat està incomplint fins a quatre normes europees en la persecució a la xarxa de l'1-O. En la seva denúncia, Puigneró recorda que un dels detinguts dimecres va ser el director de sistemes de la Fundació.cat, Josep Masoliver, ara en llibertat amb càrrecs.

stats