Política 18/05/2017

El Govern estudia querellar-se contra Gemma Galdón per dir que "la Generalitat és plena de delinqüents"

La tertuliana de RAC1 i exdirigent de Podem ha fet aquestes declaracions enmig d'un debat sobre el cas Palau de la Música

Ara
1 min
Gemma Galdón, exdirigent de Podem

BarcelonaEl Govern no ha tardat ni dues hores a reaccionar davant una frase que ha dit una tertuliana de RAC1, i ha anunciat que estudiarà si es querella contra ella. Gemma Galdón, exdirigent de Podem, ha dit que "la Generalitat és plena de delinqüents" enmig d'un debat sobre el judici del cas Palau de la Música.

Exactament, Galdón ha dit: "Ens governen delinqüents. Tenim delinqüents al Palau de la Generalitat". Preguntada per Jordi Basté sobre a qui es referia exactament, ha respost: "CDC és una màquina de delinquir, tothom que està a Convergència delinqueix. Quan dèiem que Jordi Pujol era delinqüent també ens deien que això no es podia dir. I ara ja es pot dir. Doncs ho sento, prefereixo dir-ho ara i no quan ja no s’hi pot fer res".

Poc després la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, feia un tuit reclamant una reacció del Govern.

Al cap de poca estona la Generalitat ha enviat aquesta concisa nota de premsa:

"El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través dels seus serveis jurídics, emprendrà accions legals contra Gemma Galdón per les greus acusacions i falsedats que ha dit al programa 'El món a RAC1' contra la institució. El Govern de Catalunya considera que no pot quedar-se de braços plegats davant d'aquestes acusacions tan greus. Els serveis jurídics analitzaran a fons el contingut de les afirmacions i determinaran, des del punt de vista jurídic, quines derivades i conseqüències legals se'n desprenen. Les accions legals es concretaran en els propers dies".

I Gemma Galdón ha respost així:

stats